• PRO TV
  • Nu iubim cu inima, ci cu creierul. Poate știința să ajute în găsirea iubirii?

Nu iubim cu inima, ci cu creierul. Poate știința să ajute în găsirea iubirii?

Nu iubim cu inima, ci cu creierul. Poate știința să ajute în găsirea iubirii?

Deşi inima este simbolul iubirii, aceasta provine de la creier. Cel puțin asta susțin cercetătorii americani în unul dintre cele mai interesante studii despre dragoste. 

Iubim cu creierul, nu cu inima, spun ei, după ce au analizat imagini RMN ale creierelor unor cupluri de îndrăgostiți. Experimentul a constat în arătarea unor fotografii ale partenerilor, iar experții le-au analizat reacțiile participanților. 

Creierele acestora au reacţionat la vederea fotografiilor persoanei iubite, producând răspunsuri emoţionale în acele părţi ale creierului asociate cu motivaţia şi recompensa. Printre autorii studiului s-a numărat și psihologul Arthur Aron, cel care a observant că „iubirea intensă pasională foloseşte acelaşi sistem cerebral care este activat în cazul dependenţilor de droguri”. 

Arthur Aron a povestit că pe vremea când era student a sărutat o colegă, pe Elaine Spaulding, în fața universității. Psihologul a declarat că ceea ce au simțit cei doi în acel moment a fost atât de profund încât la scurt timp s-au căsătorit și apoi și-au unit forțele și au decis să investigheze misterele atracției și intimității. 

Atunci când dragostea și știința își dau întâlnire

Același psiholog, renumit în toată lumea pentru munca sa asupra intimității în relațiile interpersonale, a efectuat în urmă cu mai bine de 20 de ani un experiment uimitor. Arthur Aron a invitat în laboratorul său un bărbat și o femeie, care nu se cunoașteau. Cei doi străini au răspuns cu sinceritate la 36 de întrebări, după care s-au uitat unul în ochii celuilalt, în tăcere, timp de patru minute. Șase luni mai târziu, cei doi s-au căsătorit. 

Îți cauți jumătatea? Vino la casting și află cum îți poate schimba știința viața

Dacă ai fluturi în stomac și tremuri în compania cuiva drag, diagnosticul e doar unul: creierul tău e îndrăgostit. Nu știi ce vrea să însemne asta? Vino și înscrie-te la show-ul în care știința te învață nu doar cum să-ți găsești jumătatea, ci și cum s-o păstrezi!

PRO TV dă startul înscrierilor într-un show experiment ce are la bază formula științifică perfectă pentru a-ți găsi jumătatea.

Ce căutăm? Bărbați și femei, cu vârste cuprinse între 25 și 45 de ani, din toată țara, care să-și dorească să intre într-o relație serioasă.  Accesează pagina http://inscrierishow.protv.ro/ pentru înscrieri sau apelează numărul de telefon 0751.121.806

Nu uita, IUBIREA e o știință!

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni